Mladi luk sadrži niz vitamina i minerala korisnih za zdravlje, pa ga vrijedi uvrstiti u svakodnevnu prehranu. Imajte na umu da je zeleni dio vrlo hranjiv pa ga pametno iskoristite u drugim jelima. Stiže sezona mladog luka, koji je prebogat...
Svi vole popiti s vremena na vrijeme, zbog zabave ili da se opuste, ali rijetki razmišljaju kakav to ima učinak...
Rizik od razvoja pretilosti u kasnijem djetinjstvu u djece čije su majke u trudnoći jele puno procesuirane hrane, veći je nego...
Većina ljudi vidi plakanje kao znak emotivne slabosti. Međutim, suočavanje sa svojim emocijama zahtijeva mnogo snage u obliku lične ranjivosti....
Kopriva je bogata vitaminima, mineralima i ljekovitim materijama. Ova biljka je bogata kalcijumom, fosforom, gvožđem i silikatnom kiselinom. U biljci...
Antibiotici su jedno od najvažnijih medicinskih postignuća 20. stoljeća. Njima se liječe bakterijske infekcije pa su i među najčešće propisivanim...
Proteklih dana, u povoljnoj epidemiološkoj situaciji, na Klinici za bolesti uha, grla, nosa i hirurgiju glave i vrata UKC Tuzla...
Američki časopis za kliničku prehranu je istražio povezanost pretilosti i ovisnosti od hrane. Rezultati istraživanja navode da određene vrste hrane...
Redovna konzumacija soka od celera pomaže u detoksikaciji i održava organizam hidriranim! Celer je čest “gost” ukusnih salata i dodatak...