Kakao bi trebalo da se pije topao. Pomiješajte šolju mlijeka, dvije kašike kakaoa u prahu, jednu kašiku meda, jednu kašičicu ekstrakta vanile i prstohvat soli.
Ukusan i hranljiv kakao osim što može da utiče na snižavanje krvnog pritiska i jačanje krvnih sudova, može da smanji "loš" holesterol i da poveća dobar.
Za to su zaslužni flavonoidi koje kakao sadrži u izobilju, a koji su istovremeno značajni i za smanjenje faktora rizika za dijabetes. Kakao bi trebalo da se pije topao, prenose NN.
Pomiješajte šolju mlijeka, dvije kašike kakaoa u prahu, jednu kašiku meda, jednu kašičicu ekstrakta vanile i prstohvat soli. Miješajte na tihoj vatri dok napitak ne postane pjenušav.
(Čuvajzdravlje)
Evo šta trebate znati
Ovo su namirnice koje mogu izazvati migrenu
Problem modernog doba
Jeste li čuli za 'mozak od kokica? Evo šta to znači
Zbog klimatskih promjena
Alergije traju sve duže: Ovi kućni trikovi mogu pomoći u ublažavanju simptoma
Nova istraživanja