Pomoću krompira možete ublažiti bolove migrene i u vratu

Stručnjak sa klinike za fizioterapiju otkrio je trik koji pomaže u ublažavanju bolova u vratu i potencijalnih migrena, a za sve to potreban vam je krompir.

“Imali smo veliki porast pacijenata sa bolovima u vratu i migrenama, koje su povezane sa dugim sjedenjem zbog karantina do kog je došlo zbog pandemije korona virusa. Problem se odnosi uglavnom na držanje donjeg dijela leđa. Napravite test, kada gledate u ekran i vaša vidna linija je u skladu sa njim, onda nemate problem. Ipak, ako gledate prema dole, najčešće ukoliko radite za laptopom, vaša glava praktično visi i to opterećuje donji dio leđa”, rekao je fizioterapeut i nastavio:

“To često dovodi do peckanja u trapezastim mišičima i utiče na mišiće u vratu, kičmi i nervima”.

On dalje otkriva da vam u rješavanju tih problema mogu pomoći dva krompira. Spojite ih zajedno i lezite ravno, sa postavljenim krompirom ispod zadnjeg dijela glave. Tada opustite vrat i to će vam pomoći da olabavite mišiće i vrat ponovo vratite u prvobitan položaj. Ovo je veoma korisna i efikasna stvar, a ljudima može pomoći da se kod kuće oslobode napetosti u vratu i pritiska oko sebe.

(Cuvajzdravlje.ba)