Kanton Sarajevo

Novi RTG aparat i oprema, počinje i rekonstrukcija zgrade Hitne pomoći

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Hitna pomoć
Zahvaljujući najnovijim ulaganjima Vlada Kantona Sarajevo, Hitna pomoć sada raspolaže savremenim višenamjenskim ultrazvučnim aparatom, novim RTG aparatom koji je u funkciji od prije dva dana te novim laboratorijskim uređajima za brzu dijagnostiku.

Direktorica sarajevske Hitne pomoći Jasna Husejinbegović- Musić potvrdila je da su ovim nabavkama zaokruženi svi planirani projekti za 2024. godinu, s ciljem da pacijentima omoguće bržu i kvalitetniju zdravstvenu uslugu te da je sljedeći veliki izazov rekonstrukcija kompletne zgrade Hitne pomoći.

"Podrška zdravstvenim ustanovama i unapređenje njihovih kapaciteta jedan je od ključnih prioriteta naše Vlade. Nabavka savremene opreme za Hitnu pomoć, omogućit će bržu i kvalitetniju dijagnostiku te poboljšati uslugu za građane Kantona Sarajevo. Nastavit ćemo ulagati u zdravstveni sistem kako bismo osigurali najbolje moguće uslove rada za naše medicinsko osoblje i optimalnu njegu za pacijente", poručio je premijer KS Nihad Uk.

Kako je istakao resorni ministar Enis Hasanović, osim ultrazvuka, koji je vrlo značajan u medicinskoj dijagnostici, nova laboratorijska oprema omogućava pacijentima da obave krvne pretrage i dobiju rezultate za minut i po.

Također, novi rendgen aparat dodatno unapređuje uslugu jer pacijentima omogućava kompletnu dijagnostiku na jednom mjestu.

Zavod je, osim toga, u procesu nabavke dva vozila za prevoz hemodijaliznih pacijenata.

U ponedjeljak započinje i kompletna rekonstrukcija zgrade Hitne pomoći, prva obnova otkako je zgrada izgrađena.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba