Zdravlje

Ako ste na granici dijabetesa, ovo je najbolja hrana koju možete pojesti

Autor: ČuvajZdravlje.ba
orah

Poznato  je kako hrana koju unosimo u svoj organizam ima velik utjecaj na naše cjelokupno zdravlje. Između ostaloga, namirnice koje jedemo doslovno mogu poboljšati, ali jednako tako i ugroziti naše zdravlje, zbog čega je bitno voditi računa o tome što konzumiramo i koliko često. Kako prenosi Eat This, postoje određene namirnice za koje dijetetičari tvrde da bismo ih trebali konzumirati što češće, a pogotovo ako se nalazimo na granici dijabetesa.

Dijabetes je ozbiljno stanje koje uzrokuje previsoku razinu šećera u krvi i mijenja nam život iz temelja. Kako bismo spriječili posljedice ovog stanja, dijetetičari tvrde da u svakodnevnu prehranu trebamo uvrstiti sljedeće namirnice. To su:

  • kvinoja
  • mahunarke
  • orašasti plodovi
  • batat
  • zobena kaša
  • zeleno lisnato povrće
  • tuna
  • češnjak
  • mrkva
  • crveni luk.

Također postoje i namirnice koje bi ljudi s povećanim rizikom od dijabetesa trebali što više izbjegavati, a to su sol, mliječni proizvodi koji sadrže visok udio masti, bijeli hljeb, tjestenina, pržena hrana, suhomesnati proizvodi, zaslađeni sokovi, energetska pića, konzervisano povrće, peciva, slatkiši i alkohol, prenosi Index.hr.

(Čuvajzdravlje.ba)

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba