Čaj od đumbira
Đumbir je sjajan lijek za probleme sa probavom. Možete ga koristiti kao začin ili kao čaj. Dovoljno je izrendati ili isjeći korjen đumbira i baciti ga u vodu. Za čaj vam ne treba više od dva centimetra đumbira.
Banane
Banane su dobre za gorušicu jer se lijepe za upaljeni jednjak i štite ga od kiseline koja se vraća iz želuca. Imaju veoma nisku kiselost.
Mlijeko od badema
Ako za doručak napravite frape s mlijekom od badema, već ste napravili korak u pavom smjeru izbjegavanja gorušice. Mlijeko od badema neutralizuje želudačnu kiselinu.
Napravite frape s jagodama i bananama, ako volite voće.
Zobena kaša
Zobena kaša zaštitiće želudac i pružiće vam osjećaj sitosti.Osim toga, zobena kaša puna je zdravih vlakana.
Izbjegavajte da dodajete pavlaku u zobenu kašu jer može podstaći gorušicu.