Zdravlje

Kako jesti hljeb bez debljanja? Pratite ove jednostavne savjete

Autor: ČuvajZdravlje.ba
hljeb_hljeb

Mnogi ljudi izbjegavaju jesti kruh dok pokušavaju izgubiti kilograme. Ipak, to ne mora biti tako.

Istina, kruh sadrži mnogo ugljikohidrata, a u mnogim slučajevima napravljen je od prerađenog brašna. Ipak, postoji zdrav način konzumiranja kruha zbog kojeg nećete dobiti na kilaži, piše eatthis.

Ako želite uživati u kruhu i dok ste na dijeti, trebali biste slijediti nekoliko jednostavnih pravila.

Držite se pravila 10:1

Jednostavno je, na svakih 10 grama ugljikohidrata, kruh bi trebao sadržavati gram vlakana.

Kruh od cjelovitih žitarica

Ako popis sastojaka počinje šećerom, fruktozom, kukuruznim škorbom ili pšeničnim brašnom, vrlo je vjerojatno da se radi o kruhu koji sadrži jednostavne ugljikohidrate i takav biste kruh trebali izbjegavati.

Ako niste sigurni je li neki kruh napravljen od cjelovitih žitarica, prvi sastojak na popisu bi trebale biti baš te žitarice, prenosi N1.

Birajte organsku pšenicu

Pšenica se u posljednih 50 godina jako promijenila i trebali biste birati onu organsku koja je manje izložena pesticidima.

Kupujte fermentirani kruh

Kruh od fermentiranog, kiselog tijesta prepun je zdravih bakterija koje pomažu u regulaciji funkcioniranja probavnog sustava.

Jedite ga sa zdravim mastima

Svoj omiljeni kruh slobodno jedite sa zdravim masnoćama poput maslinovog ulja, kokosovog ulja i maslaca. Ne samo da ćete sporije jesti već će biti i ukusniji.

Birajte tamniji kruh

Što je tamnije brašno od kojeg je kruh napravljen to je on bogatiji antioksidansima.

Kruh sa sjemenkama

Kruh sa sjemenkama je prepun hranjivih sastojaka koje u običnom kruhu nećete dobiti.

Čuvajzdravlje.ba

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba