Zdravlje

Nikada u krevet mokre kose

Autor: ČuvajZdravlje.ba
mokra_kosa

Tuširanje pred spavanje, pa u krevet s  ručnikom na glavi i mokrom kosom? Ako je odgovor na ovo pitanje potvrdan, slijede loše vijesti. Mama je bila u pravu kada je rekla da se mokre glave ne ide spavati!

Doduše, nije bila upravu kada je tvrdila da ćeš tako zaraditi upalu mozga ili pluća, jer to su stručna istraživanja vođena liječnicima davno opovrgnuli. Međutim, otići u krevet mokre kose ipak nije zdravo.
1. Uzrokuje glavobolju

Tjelesna se temperatura u prvoj fazi sna smanjuje na onu sobe u kojoj spavate, ali u REM fazi se ona povećava. Mokra kosa zamotana u ručnik i vruće tjeme stvaraju idealne uvjete za glavobolju.

2. Potiče pojavu i rast gljivica

Nije tajna kako su naši jastuci pogodna podloga za bakterije i grinje jer upijaju znoj, mrtve stanice kože i ulja iz kože. Vlažan ručnik na jastuku, porast tjelesne temperature i evo vam prave petrijeve zdjelice za uzgoj gljivica!

3. Uništava kosu

Mokra kosa lako se lomi. Zgužvane mokre vlasi ispod teškog ručnika će se slomiti. Osim ove tri stvari, spavanje s mokrom kosom ne predstavlja neki veći problem, ukoliko prihvaćate život s glavoboljom, gljivicama na glaci i ispadanjem kose.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba