Zdravlje

Prednosti prženja povrća na ekstra djevičanskom maslinovom ulju

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Istraživanje španjolskih znanstvenika ukazuje na prednosti prženja povrća na ekstra djevičanskom maslinovom ulju, prenose mediji.

Podaci znanstvenika sa sveučilišta u Granadi pokazuju kako je nakon prženja na ekstra djevičanskom maslinovom ulju u povrću zabilježena veća prisutnost antioksidansa nego nakon kuhanja u vodi.

U ranijim studijama je veći unos antioksidansa povezivan s manjim rizikom za bolesti poput dijabetesa ili raka, piše stručni časopis Food Chemistry.

Novi nalazi se temelje na analizi prisutnosti antioksidansa u nizu vrsta povrća karakterističnih za mediteransku prehranu.

Znanstvenici vjeruju kako prženjem na ekstra djevičanskom maslinovom ulju dio antioksidansa iz ulja završi u tako pripremljenom povrću.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba