Zdravlje

Zdravo i ukusno: Recept za bezglutensku sirnicu

Autor: ČuvajZdravlje.ba
bezglutenska sirnica

Sastojci

Tijesto

  • 300 g B mix brašna
  • 200 ml mlake vode
  • Dvije kašike ulja
  • Prstohvat soli

Punjenje

  • 500 g svježeg sira
  • Tri kašike kiselog vrhnja
  • Jedno jaje
  • Prstohvat soli

Priprema

Zamijesite tijesto

U zdjelu stavite brašno i sol, a potom umijesite tijesto uz dodavanje vode. Pustite da odmara oko 20 minuta. Zatim napravite lopticu.

Razvaljajte i razvucite

Sada razvucite uz stalno posipanje brašnom.

Napunite nadjevom

Vučeno tijesto punite nadjevom - sve sastojke samo pomiješajte za nadjev.

Ispecite

Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni 30 do 40 minuta.

(Čuvajzdravlje.ba)

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba