Grejp je bogat vitaminom C i fitohemikalijama, jača imunitet, regulira metabolizam, sprečava razvoj karcinoma, posebno pluća i debelog crijeva.
Grejp je prava bomba vitamina i minerala. Sadrži kalcij, kalij, fosfor te obiluje vitaminima A i C. Osim toga, sprečava infekcije i prehlade te čisti crijeva, što je dovoljno razloga da se ovo voće uvijek nađe na vašem kuhinjskom stolu.
Ovo voće sadrži i pektin koji smanjuje holesterol u krvi. Novija saznanja o grejpu potvrđuju da je ovaj plod vrlo učinkovit u borbi protiv virusa i bakterija pa se preporučuje kao lijek protiv gripe i prehlade.
(Cuvajzdravlje.ba)
Savjeti za dojilje
Čajevi i dojenje: Koji su sigurni, a koje izbjegavati?
Herpes na usnama
Koliko traje herpes i kada konačno niste opasni za druge?
Vježbajte bez straha
Kretanje kao terapija: Šta svaka osoba s bolovima treba znati?
Nutricionisti upozoravaju