Multifunkcionalno rješenje

Betiden gel - idealan saveznik u borbi protiv uboda insekata i opekotina

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Betiden gel - idealan saveznik u borbi protiv uboda insekata i opekotina
Foto: CuvajZdravlje.ba

Da li ste ikada željeli proizvod koji bi trenutno smirio svrab, rashlađivao kožu i brzo se upijao, a da pri tome ne ostavlja masne tragove na odjeći? Betiden gel je upravo to - multifunkcionalno rješenje koje bi trebalo biti u svakoj putnoj apoteci i domaćinstvu.

Za sve one koji vole provoditi vrijeme na otvorenom, bilo da ste rekreativac, ili jednostavno uživate u prirodi, Betiden gel je vaš idealni saveznik. Ovaj gel je posebno formulisan kako bi ublažio iritacije kože koje mogu nastati uslijed ugriza insekata, kožnih osipa, urtikarije ili čak manjih opekotina od sunca.

Šta ga čini tako posebnim?

Aktivna supstanca dimetindenmaleat djeluje kao antagonist histaminskih H1-receptora, što značajno smanjuje simptome alergijskih reakcija poput svrbeža i crvenila kože. Betiden gel također ima lokalna anestetička svojstva, što znači da ne samo da umiruje iritaciju već i pruža trenutno olakšanje od nelagode.

Najbolje od svega, koristi se vrlo jednostavno…

Samo nanesite tanki sloj gela na zahvaćeno područje kože 2 do 4 puta dnevno. Brzo se upija i ne ostavlja masne tragove, što ga čini idealnim čak i za osjetljivu kožu novorođenčadi ili starijih osoba.

Brzo umiruje kožu

Jedan od ključnih aduta Betiden gela je njegova sposobnost da odmah umiri kožu, bilo da ste u šetnji u prirodi, na izletu ili jednostavno se opuštate na plaži. Ne morate se brinuti o neugodnom svrbežu ili iritaciji - Betiden gel je tu da vas brzo oslobodi tih problema.

Kako biste sebi omogućili što duže uživanje u blagodatima prirode, preporučujemo da izbjegavate dugotrajno izlaganje suncu na dijelovima kože tretiranim Betiden gelom. Također, čuvajte ga na temperaturi ispod 30°C kako biste osigurali njegovu optimalnu učinkovitost.

View this post on Instagram

A post shared by Radio M (@radiom_bih)

Uz Betiden gel, svrab i iritacija su stvar prošlosti - osjetite trenutno olakšanje i nastavite uživati u svakom trenutku na otvorenom bez brige o kožnim nelagodama. Spremite ga u svoju torbu ili kućnu apoteku i budite spremni na sve izazove koje vam priroda može donijeti!

Za sve one koji cijene trenutno olakšanje i učinkovitost, Betiden gel je nezamjenjiv saveznik. Isprobajte ga već danas i osjetite razliku!