U vrijednosti 50.000 KM

Poljska razvojna pomoć: Donacija medicinske opreme 'Zdravstvenom centru' u Brčkom

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Poljska razvojna pomoć: Donacija medicinske opreme 'Zdravstvenom centru' u Brčkom
Fena

Poljska razvojna pomoć uz koordinaciju Ambasade Republike Poljske u Bosne i Hercegovine za potrebe primarne zdravstvene zaštite u Brčkom donirala je medicinsku opremu u vrijednosti 50.000 KM Javnoj zdravstvenoj ustanovi “Zdravstveni centar” Brčko distrikta BiH.

Glavni medicinski tehničar u brčanskom Domu zdravlja Elvedin Duran rekao je da oprema uključuje službeni putnički automobil, četiri koncentratora kisika i šest inhalatora za aerosolnu terapiju respiratornog trakta, te je od izuzetne važnosti za zdravstveni sistem jer je sezona virusa, prehlada i gripe, a inhalatori su najbolje rješenje za probleme dišnog sustava čovjekovog organizma.

- Svaki vid donacija i obnavljanja opreme je od izuzetne važnosti za jednu zdravstvenu ustanovu budući da se oprema u zdravstvenim ustanovama kvari prilikom korištenja - kazao je Duran, ističući kako uz suvremeniju opremu mogu pružiti i bolje usluge pacijentima.

U sklopu uručenja navedene donacije, krajem mjeseca se očekuje i posjeta konzula Republike Poljske koji će održati sastanak s menadžmentom Javno zdravstvene ustanove Brčko distrikta BiH radi razgovora o budućoj suradnji.