Udarcima do fit tijela: Pet razloga zašto trenirati boks

Boks je jedan od najpopularnijih oblika tjelovježbe na svijetu, što nije čudno jer je izuzetno učinkovit i zabavan. Trenirajući boks cijelo tijelo je stalno u pokretu te se nakon treninga osjećate preporođeno! Danas gotovo sve teretane nude program boksa, ili barem nekakvu vrstu kombinacije fitnessa s boksom, stoga donosimo nekoliko razloga zašto bi se trebali baviti boksom:

Sagorijeva mnogo kalorija

Boks predstavlja ultimativni intervalni trening. Prilikom boksanja, uz intervale odmora, tjerate svoje srce da radi do maksimuma. Boks je odličan način da izgubite masne naslage i ubrzate metabolizam. U jednom treningu možete izgubiti od 400 do 800 kalorija!

Poboljšava koordinaciju

Sve borilačke vještine zahtjevaju, ali i razvijaju visoku razinu koordinacije. Trening ispunjen udarenjem u fokusere, vreću i imaginarnog ili stvarnog protivnika poboljšava izdržljivost, brzinu i reflekse.

Oslobađa od stresa

Boks će poboljšati raspoloženje na svim razinama. Prije svega, zahtjeva visoku koncentraciju. Također će poboljšati vaše samopouzdanje i kao rezultat treninga, tijelo će proizvoditi endorfine, koji su odgovorni za povećanu energiju i dobro raspoloženje.

Trening za cijelo tijelo

Tijekom treninga vaše tijelo je konstantno u pokretu te boks pogađa sve mišićne skupine. Boksanje će oblikovati gornji dio tijela (ramena, ruke, leđa, core), kao i donji dio tijela (noge, stražnjica).

Vitko i definirano tijelo

Smanjivanjem razine masnoće ćete postići mršav i definiran izgled. Trening snage je ključni dio u pripremi za boks, uključujući vježbe poput čučnjeva i sklekova.

 

 

 

(Ultrafit)