Zdravlje

8 žena iz javnog života koje su vodile bitku s rakom dojke

Autor: ČuvajZdravlje.ba
8 žena iz javnog života koje su vodile bitku s rakom dojke

Ni zvijezde nisu imune na zloćudna oboljenja, razlika je jedino u tomu što je njihova borba pod povećalom javnosti, stoga one upozoravaju na važnost pregleda.

Kylie Minogue

Australskoj pop pjevačici na vrhuncu je karijere bio dijagnosticiran rak dojke. Bilo je to u svibnju 2005. godine u vrijeme turneje "Showgirl". Prošla je kroz iscrpljujuće kemoterapije, a želja za glazbom davala joj je snagu.

Josipa Pavičić

Hrvatskoj TV voditeljici je bolest dijagnosticirana u lipnju prošle godine nakon što je sama napipala kvržicu. Podvrgnula se dvostrukoj mastektomiji i poslije dvije operacije danas se smatra zdravom ženom. Trenutno piše priču o karcinomu i osobnoj pobjedi.

Shannen Doherty

Brenda iz serije "Beverly Hills" u ožujku je ove godine otkrila da boluje od raka dojke. Preglede je redovito obavljala dok joj menadžer nije otkazao zdravstveno osiguranje - tada se i razboljela. Postoji mogućnost da će se morati podvrgnuti kemoterapiji i mastektomiji.

Anastacia

Pjevačici je bolest prvi put dijagnosticirana 2003. godine. Tada je odstranila dio lijeve dojke i išla na kemoterapiju. Rak joj se vratio deset godina poslije, tada se odlučila na dvostruku mastektomiju.

Hloverka Novak-Srzić

Legendarnoj hrvatskoj voditeljici bolest je dijagnosticirana u ljeto 2009. godine. Nakon izliječenja podijelila je svoje bolno iskustvo s drugim ženama. Aktivno sudjeluje u manifestaciji Udruge žena oboljelih i liječenih od raka dojke "Sve za nju".

Christina Applegate

Kelly iz "Bračnih voda" oboljela je od raka 2008. godine. Pet tjedana nakon saznanja radila je, a da nitko nije ni znao da je bolesna. Kancerogene stanice pronađene su joj samo u lijevoj dojci, ali ona je odlučila odstraniti obje jer nije željela riskirati da joj se bolest vrati.

Sheryl Crow

I ova je pjevačica za bolest doznala uoči turneje 2006. godine koju je potom morala otkazati. Nakon minimalno invazivne operacije potpuno se oporavila, ali samo dvije godine poslije dijagnosticiran joj je dobroćudni tumor na mozgu, koji ne želi operirati.

Cynthia Nixon

Glumici koja se proslavila kao Miranda u seriji "Seks i grad" otkriven je rak 2006. godine. Kako bi izbjegla invaziju novinara i fotoreportera u bolnici, odlučila je u tišini pobijediti bolest. Danas je glasnogovornica organizacije za sprječavanje raka dojke.