Zdravlje

Četiri jutarnje navike koje će ti pomoći da izgledaš ljepše i osjećaš se bolje

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Četiri jutarnje navike koje će ti pomoći da izgledaš ljepše i osjećaš se bolje

Čak i ako si od onih cura koje tvrde da jednostavno nemaju vremena za uljepšavanje i beauty tretmane, ove korisne navike lako možeš ubaciti u svoju jutarnji rutinu.

1. Topla voda s limunom

Mnoge žene u Japanu dan započinju čašom tople vode s limunom,  a to sada rade i žene i muškarci diljem svijeta. To će hidratizirati tvoju kožu, potaknuti organizam i dati ti "zrnce" vitamina C što će te učiniti snažnijom, a tvoju kožu ljepšom. Možda će te zanimati i da su neka istraživanja pokazala da ljudi koji ujutro piju vodu s limunom, tokom dana u organizam unesu manje kalorija, prenosi Index.

2. Pusti omiljenu pjesmu i pleši, skači ili vježbaj

Sigurno imaš 3 i pol minute koje možeš odvojiti za dobro raspoloženje? Raspali svoju omiljenu stvar i pleši, trči na mjestu, skači preko vijače ili radi trbušnjake i sklekove - što god ti odgovara. Ova simpatična navika će te razveseliti i dati ti energiju, ali i samopouzdanje jer ćeš se osjećati bolje u svom tijelu.

3. Kafu zamijeni zelenim čajem

Ako obožavaš kafu, sigurni smo da ćeš barem jednu šoljicu popiti na fakultetu ili u uredu. Zato jutro odvoji za zdravi zeleni čaj pun antioksidansa.

4. Nanesi kremu za sunčanje na lice

Mnoge žene izbjegavaju ovaj savjet, ali za lijep i mladolik izgled kože, baš kao i njezino zdravlje, krema za sunčanje je neophodna. Da, čak i u gradu. Nemoj je zaboraviti nanijeti svaki dan ispod šminke.