Zdravlje

Idete li na put? Ne zaboravite ponijeti putnu apoteku

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Idete li na put? Ne zaboravite ponijeti putnu apoteku

Svi na put krećemo zdravi i želimo se zdravi i vratiti. Koliko god putovanja dobro planirali neke neugodne situacije ne možemo izbjeći. Većina zdravstvenih problema koji se mogu javiti u toku putovanja su bezopasni, ali nam mogu pokvariti putovanje. Zbog toga na putovanja ponesite putnu apoteku, u kojoj mjesto trebaju naći lijekovi za liječenje najčešćih zdravstvenih  tegoba  koje nas mogu zadesiti na putovanju kao što su: glavobolja, zubobolja, povišena temperatura, proljev, manje posjekotine, ogrebotine i opekotine...

Za osobe koje teško podnose putovanja i pate od putne mučnine u putnoj apoteci trebaju imati Rodan N®. Rodavan N® efikasno sprečava ili umanjuje mučninu, povraćanje i vrtoglavicu koji se mogu javiti u toku putovanja. Namjenjen je odraslim osobama i djeci starijoj od 2 godine.

Za liječenje proljeva koji se mogu javiti na putovanjima, u putnoj apoteci ponesite Enterofuryl STOP®.  Enterofuryl STOP® eliminiše štetne uzročnike proljeva, te brzo (u toku 48 sati) i efikasno zaustavlja proljev. Namjenjen je odraslim osobama i djeci starijoj od 15 godina.

Paracetamol i Kofan INSTANT® su lijekovi koji sadrže paracetamol te se koriste kod povišene temperature, glavobolje, zubobolje i drugih bolova umjerene jačine.

Lysobact® krema bi trebala naći svoje mjesto u putnoj apoteci, a posebno ako na put idu i mala djeca. Lysobact® krema je prirodan proizvod za uspješnu zaštitu i sigurno zarastanje površinskih rana, manjih opekotina, ubodnih ili ugriznih rana. Lysobact® krema je pogodna i za ublažavanje opekotina od sunca kod odraslih osoba i djece svih uzrasta.

Osobe koje pate od alergijskog rinitisa, na put trebaju ponijeti Alerix®. Alerix® efikasno ublažava ili u potpunosti otklanja simptome alergijskog rinitisa kao što su: kihanje, curenje iz nosa, suzenje očiju, svrbež nosa i grla. Namjenjen je odraslim osobama i djeci starijoj od 12 godina.

Ako imate problema s proširenim venama, umornim teškim i otečenim nogama, na putovanju Vam može pomoći Venosan®. Venosan® sadrži aktivne komponente koje poboljšavaju protok krvi, ublažavaju peckanje, svrbež i otok uz ugodan osjećaj hlađenja.

Za bezbrižno putovanje spakujte putnu apoteku i uživajte u svakom trenutku!

Čuvajzdravlje.ba