Zdravlje

Philip Morris predstavio IQOS – tehnologiju za svijet bez duhanskog dima

Autor: ČuvajZdravlje.ba

Kompanija Philip Morris u Bosni i Hercegovini organizirala je večeras događaj zatvorenog tipa, na kojem je predstavljen IQOS, revolucionarna tehnološka inovacija, koja predstavlja bolji izbor za pušače od cigareta, saopćeno je iz kompanije.

Philip Morris, jedan od najvećih proizvođača duhanskih prerađevina na svijetu, svoju viziju poslovanja mijenja u pravcu svijeta bez duhanskog dima, a pokretačka snaga te transformacije je IQOS, proizvod koji nije duhanska prerađevina, već tehnologija na čijem je razvoju radilo više od 400 vrhunskih naučnika i u koju je investirano više od 6 milijardi dolara.

IQOS je elektronski uređaj koji zagrijava, a ne sagorijeva specijalno dizajnirane patrone pravog duhana. Pri tom procesu zadržava se isti nivo nikotina i pravi ukus duhana, ali se eliminišu neki negativni efekti koji nastaju prilikom pušenja cigareta, poput dima, pepela, neprijatnih mirisa i što je veoma važno - negativnog uticaja na okolinu.

Na svečanom događaju priređenom za poslovne partnere i prijatelje kompanije u sarajevskoj Vijećnici povodom lansiranja novog proizvoda, Srđan Lazović, generalni direktor kompanije Philip Morris BiH izjavio je da IQOS u ovom trenutku već koristi više od 7.3 miliona ljudi širom svijeta.

-Poslije više od 40 zemalja, od kojih je većina ili mnogo veća ili znatno razvijenija od Bosne i Hercegovine, IQOS je napokon stigao i ovdje. To je rezultat velike želje i posvećenosti našeg tima, da pokažemo i dokažemo da smo dio modernog svijeta, da su težnje i ciljevi ovdje isti kao i širom svijeta, a to je osiguranje bolje budućnosti za naše sofisticirane potrošače i njihovu okolinu. Philip Morris je odlučan u svom angažmanu na stvaranju budućnosti bez duhanskog dima. Hvala vam što dijelite tu viziju s nama - poručio je Srđan Lazović.

Od ponedjeljka, 29. aprila, IQOS će biti dostupan u Bosni i Hercegovini, u početku samo na ekskluzivnim lokacijama u Sarajevu i Banja Luci. Planovi kompanije su da, nakon Sarajeva i Banja Luke, IQOS bude dostupan i na odabranim prodajnim mjestima širom BiH.

(Cuvajzdravlje.ba)