Zdravlje

Uz partnerstvo Bosnalijeka održan prvi CCRAC u Sarajevu

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Uz partnerstvo Bosnalijeka održan prvi CCRAC u Sarajevu

Od 17. do 19. novembra u Sarajevu je održan Cardiology Case Report Award Competition(CCRAC 2017). Na ovom takmičenju učestvovali su mladi ljekari iz oblasti kardiologije, opće medicine i radiologije, koji su u vremenskom trajanju od 10 minuta, imali mogućnost da prikažu svoj slučaj iz prakse.

Ideju za organizaciju ovog zanimljivog takmičenja, jedinstvenog u zemljama regiona, donio je mr.sc.dr Amir Omerbašić, koji je prošle godine osvojio prvu nagradu na Svjetskom kardiološkom takmičenju prikaza slučajeva koje je održano u Beču. Želio je da tu ideju prenese i u Bosnu i Hercegovinu, da organizuje slično takmičenje, a veliku pomoć u realizaciji imao je u Kardiološkom edukativnom centru i kompaniji „Bosnalijek“ koja je suorganizator projekta.

Za takmičenje se prijavilo 56 mladih ljekara iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona, a stručna komisija sastavljena od eminentnih ljekara iz cijele Bosne i Hercegovine, prihvatila je 33 rada za završno takmičenje. Svaki od njih je kroz desetominutno prezentiranje svojih radova-slučaja imalo priliku da prikaže svoje iskustvo iz prakse, a deset najbolje ocijenjenih plasiralo se u finale.

U samom finalu, izlagače je ocjenjivala komisija te prisutne kolege koji su imali priliku da glasaju „voting sistemom“. Pet najbolje plasiranih, nagrađeni su putovanjem i učešćem na Kardiološkom kongresu u Minhenu, sljedeće godine, koji je najprestižniji kongres ove vrste u svijetu. Sve troškove putovanja i učešća na kongresu snosit će kompanija „Bosnalijek“.

U svojoj korporativnoj strategiji i viziji, kompanija „Bosnalijek“ orijentisana je na zaštitu zdravlja pacijenata i edukaciju mladih ljekara, a samim tim i u unaprjeđenje zdravstvenog sistema. U projektu „CCRAC 2017“, kompanija Bosnalijek je vidjela i prepoznala pravog strateškog partnera da prenesu svoju viziju široj javnosti.

Kompanija „Bosnalijek“ je i u toku 2017. godine zadržala svoju lidersku poziciju u Bosni i Hercegovini, značajno proširila proizvodno portfolio, a od nedavno, „Bosnalijek“ je ušao u vlasničku strukturu kompanije „Pharmamed“ pa se s pravom nadaju još boljim poslovnim rezultatima obje kompanije u narednom periodu.

Kako je bilo na prvom CCRAC-u u Sarajevu pogledajte ovdje

(Cuvajzdravlje.ba)