Rekreacija

Isprobaj male trikove za veći triceps

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Isprobaj male trikove za veći triceps

Želiš li razviti veće i mišičave ruke, trebaš se pobrinuti da razviješ triceps, mišić stražnjeg dijela nadlaktice koji čini upravo veći dio obujma ruke. Triceps sudjeluje, više ili manje, u mnogim vježbama, pa tako u svim pokretima guranja i ekstenzije ruku. Unatoč tome, za značajnije rezultate potrebno je raditi vježbe koje će ciljano snažno aktivirati triceps na razne načine piše Index.

Ako niste baš zadovoljni rezultatima, nemojte brinuti, sigurno postoje još mnogi trikovi koje niste isprobali. Donosimo vam upravo 3 načina kojima možete snažnije i bolje stimulirati tricepse na rast i tako znatno povećati obujam nadlaktica.

Radite vježbe pri kontra-kosom nagibu

Počnite raditi vježbe koje inače radite za triceps na ravnoj klupici ili stojeći na kontra-kosoj klupici jer ćete već samo time povećati aktivaciju tricepsa. Sve uske potiske i ekstenzije možete raditi na ovaj način.

Jednoručna ekstenzija na sajli

Osim dvoručno, radite triceps i jednoručnim vježbama kako bi se ruka mogla što više opružiti u laktu i tako će se više aktivirati triceps.

Pauza u kontrakciji

Radite vježbe s pauzama od nekoliko sekundi (2-5) u položaju pune kontrakcije. Što znači da kod primjerice vježbe ekstenzije tricepsa zadržite položaj u kojem su ruke potpuno ispružene i triceps je u maksimalnoj kontrakciji. To će produžiti tenziju na mišićima i potaknuti ih na rast.