Rekreacija

Zbogom masnim naslagama: Šest savjeta za ravan trbuh!

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Zbogom masnim naslagama: Šest savjeta za ravan trbuh!

Napravili smo kompilaciju najboljih savjeta iz hit knjige Zero Belly Diet i stranice Eat this, not that za ravan trbuh bez masnih naslaga.

Šetnja prije doručka

Ovaj jednostavan trik radi čudesa, doslovno! Nedavno istraživanje je pokazalo da izlaganje suncu u između 8 sati ujutro i podne smanjuje rizik od debljanja, bez obzira na stupanj aktivnosti, unos kalorija, ili dob. Istraživači su otkrili da jutarnje svjetlo stimulira metabolizam, a potkopava gene debljine. Također, vježbanje ujutro na prazan želudac će izazvati da gubite kalorije izravno iz masnih naslaga, umjesto hrane koju su jeli noć prije.

Jedite zobene pahuljice

Ovaj super doručak vas opskrbljuje netopivim vlaknima koja pomažu smanjiti kolesterol u krvi i pruža vam zdrave bakterije. Na taj način, možete potaknuti svoj trbuh na proizvodnju butirata, kiseline koja reducira masnoće u tijelu.

Jedite jaja

Jaja pomažu u izgradnji mišića, ali i u mršavljenju! Ona su odličan izvor kolina, tvari koja razgrađuje masti i na taj način ubrzava proces mršavljenja. Autori Zero Belly Diet knjige predlažu da da jaja spremate s batatom.

Pripremite čarobni napitak

Napravite vlastitu detox magiju! Zapravo samo trebate u vodu staviti kriške limuna, naranče ili grepfruta. Potrudite se da vam ovaj napitak postane navika! Agrumi su bogati antioksidansima koji stimuliraju jetrene enzime da izacuju masnoću i toksine iz tijela.

Radite mini treninge

Najčešći razlog zašto se ne možemo držati uobičajene rutine vježbanja - nedostatak vremena! Istraživači na Novom Zelandu nedavno su otkrili da muškarci i žene koji  odrade desetominutni trening prije doručka, ručka i večere, imaju nižu razinu glukoze u krvi – što vodi prema gubitku centimetra u struku!

Polako s dodacima prehrani

Ako uzimate različite vitamine i probiotike svaki dan, možda želite razmisliti o svom pristupu. Povećane razine vitamina B su povezane s povećanom pojavom pretilosti i dijabetesa. Dnevni multivitamin je u redu, ali nemojte pretpostaviti da je više bolje. Nedavna studija ConsumerLab utvrdila je da većina komercijalnih probiotika ima daleko manje zdravih bakterija nego što tvrde.

(Ultrafit)