Bogato iskustvo

Svjetski kardiolog Sinao Nakamura u prijedorskoj bolnici izveo dvije intervencije

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Foto: FENA
Svjetski ekspert interventne radiologije profesor doktor Sinao Nakamura boravio je danas u prijedorskoj bolnici „Dr Mladen Stojanović“, gdje je izveo dvije intervencije i održao predavanje prenoseći svoje bogato iskustvo na kolege kardiologe.

Doktor Nakamura je stigao na poziv poznatog banjalučkog kardiologa Aleksandra Lazarevića, koji ističe da u Japanu, odakle dolazi dr. Nakamura, ima 6.000 interventih kardiologa, te da je on broj jedan u svojoj struci.

-Dolazi besplatno, donio je svoj materijal i danas je radeći intervencije upotrebljavao materijal koji ćemo mi možda imati za nekoliko godina. On nesebično dijeli svoje znanje, uči mlade doktore i zaista je ogromna čast što je ovakav jedan čovjek i stručnjak došao u Prijedor - izjavio je Lazarević.

Direktor prijedorske bolnice Miroslav Bjelić je kazao da je dolazak dr. Nakamure značajan za prijedorsku bolnicu.

-Oko godinu dana naši interventni kardiolozi vrše intervencije, a ovo je svakako prilika da usavrše svoje znanje - rekao je Bjelić.

Profesor dr. Sinao Nakamura je kazao da kad god radi složene procedure uvijek razmišlja o tome da ti pacijenti imaju svoje porodice, svoje najdraže kojima je stalo do njih.

-Volim dijeliti tehnike koje sam naučio sa svojim kolegama širom svijeta. Rado dolazim i pomažem – kaže on.

Šef Odjeljenja interventne radiologije u UKC-u RS Saša Lončar napominje da prijedorska bolnica godinu dana ima angio salu i da je došlo vrijeme da se rade neki sofisticiraniji zahvati.

-Uradili smo danas intervencije s posebnim tehnikama i materijalima koje nam je donio dr. Nakamura i zaista nam je bila čast što je ovaj vrhunski svjetski stručnjak svoja znanja prenio na nas interventne kardiologe - istakao je dr. Lončar, javlja Fena. 

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba