Domaća verzija

Zdravija verzija užine: Isprobajte recept za pileću paštetu

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Shutterstock
S obzirom na to da su konzervirane paštete izrazito nezdrave, domaća pileća pašteta je idealan izbor za užinu.

Možete je pripremiti na jednostavan način. Potrebni su vam sljedeći sastojci:

kašičica maslaca

glavica crvenog luka

650 grama očišćenih pilećih zabataka

tri češnja bijelog luka

so

100 ml bijelog vina

prstohvat mljevene crvene paprike

prstohvat papra

prstohvat curryja u prahu

kašika umaka od soje

90 grama maslaca

kašika majoneze

pola kašičiće senfa

dvije kašike maslinovog ulja

po potrebi koristite maslac za zalijevanje

Priprema jela

Na kašičici maslaca propirjajte izrezani crveni luk. Meso izrežite na sitne komade i pomiješajte ga s lukom. Nakon toga dodajte isjeckani bijeli luk, so, crvenu papriku, papar, umak od soje, curry u prahu i vino. Sve pirjajte otprilike 40-ak minuta.

Narežite maslac na tanke listiće i ostavite na sobnoj temperaturi da omekša. Pomiješajte ga s mesom. Smjesu zatim stavite u blender i dodajte majonezu, senf, maslinovo ulje i promiješajte. So dodajte po potrebi.

Dodajte paštetu u posudice i prelijte tankim slojem rastopljenog maslaca. Neka odstoji u frižideru nekoliko dana. Ukoliko vam ostane viška paštete, možete je staviti u plastične vrećice ili posude pa zamrznuti.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba