Veliko priznanje

Doktorica Zulejha Merhemić prva iz BiH postala počasni član Evropskog udruženja neuroradiologa

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Doktorica Zulejha Merhemić prva iz BiH postala počasni član Evropskog udruženja neuroradiologa
Opća bolnica

Ugledna doktorica sa višedecenijskim iskustvom u oblasti radiološke dijagnostike i gostujući profesor na univerzitetima širom svijeta prof. dr. Zulejha Merhemić prošlog mjeseca je, prva u BiH, postala počasna članica Evropskog udruženja neuroradiologa, čija je članica više od 20 godina.

- Njene kolege, svjetski stručnjaci, prepoznali su kvalitet i dodijelili su joj to veliko priznanje. Osim toga što je vrhunski stručnjak u svom poslu, prof. Merhemić je i divna osoba, uvijek spremna pomoći i na usluzi pacijentima i kolegama. Tako je i aktivni član od osnivanja Senata Opće bolnice, savjetodavnog tijela te ustanove koji okuplja istaknute ljekare koji su otišli u mirovinu. Također, stručnim znanjem svakog ponedjeljka volonterski pomaže mladim kolegama na Odjeljenju za radiologiju te zdravstvene ustanove. Inače, polje njenog istraživačkog interesovanja su arteriovenske malformacije, tumori i aneurizme - saopćeno je iz Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš'.

Profesorica Merhemić završila je Medicinski fakultet i specijalizaciju u Sarajevu te nastavila u Beču i drugim velikim bolnicama razvijenog svijeta. Bila je uposlenica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i Opće bolnice, odakle je otišla u mirovinu. Ostvarila je osebujnu karijeru u oblasti radiologije i nastavlja je uspješano graditi.

- Opća bolnica čestita prof. dr. Zulejhi Merhemić to priznanje i što na najbolji način predstavlja časni poziv ljekara i profesora te Bosnu i Hercegovinu u svijetu - saopćeno je iz Opće bolnice.