Okupljanje

Kadić: ASA Bolnica posvećena usavršavanju i poboljšanju zdravstvene njege pacijenata

Autor: ČuvajZdravlje.ba

ASA Bolnica svojim prisustvom na konferenciji posvećenoj Međunarodnom danu sestara i tehničara potvrđuje posvećenost kontinuisanom usavršavanju i pružanju najbolje moguće njege za dobrobit pacijenata, kazao je u razgovoru za Fenu odgovorni tehničar Odjela interne medicine ASA bolnice Aldin Kadić.

- Veoma smo ponosni da smo kao tim ASA Bolnice dio ovog važnog skupa. Ovo okupljanje predstavlja priliku da zajedno s drugim kolegama dijelimo iskustva, znanje i najbolje prakse kako bismo unaprijedili kvalitetu zdravstvene njege - kazao je Kadić.

Dodaje kako je ovo okupljanje važno i za osnaživanje međusobnom podrškom i razmjenom ideja.

- Svaki dan smo svjedoci važnosti našeg rada u osiguravanju zdravlja za dobrobit naših pacijenata, stoga je ovo vrijeme okupljanja izuzetno važno kako bismo se osnažili međusobnom podrškom i razmjenom ideja - rekao je Kadić.

Naglasio je kako prisustvo ASA Bolnice ovom događaju potvrđuje njihovu posvećenost kontinuisanom usavršavanju i pružanju najbolje moguće njege.

- Nastavljamo raditi zajedno, učiti jedni od drugih i rasti kao profesionalci kako bismo zajedno ostvarili našu zajedničku svrhu, a to je poboljšanje zdravlja za dobrobit svih naših pacijenata. Ovom prilikom svim medicinskim sestrama i tehničarima želim čestitati njihov dan - istakao je Kadić.

Konferencija pod sloganom "Naše medicinske sestre - tehničari. Naša budućnost" održala se od 10. do 12. maja u hotelu Grand u Neumu.

Skup je okupio više od 200 medicinskih sestara/tehničara, predstavnika resornih ministarstava i rukovoditelja zdravstvenih ustanova, a održana su i brojna izlaganja domaćih i regionalnih medicinskih sestara/tehničara, kao i panel diskusije.