13. i 14. septembra

Sarajevo domaćin Drugog akademskog BH neurološkog foruma s međunarodnim učešćem

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Sarajevo domaćin Drugog akademskog BH neurološkog foruma s međunarodnim učešćem
Foto: FENA

Sarajevo će 13. i 14. septembra biti domaćin Drugog akademskog BH neurološkog foruma – simpozija s međunarodnim sudjelovanjem, u organizaciji Internacionalne akademije za nauku i umjetnost u Bosni i Hercegovini (IANUBIH) i Udruženja za kliničku neurofiziologiju u Federaciji BiH (UKNFBIH).

Simpozijum će trajati dva dana, a učesnicima će ponuditi 26 predavanja uz nekoliko sponzorskih simpozija.

Predavači su ugledni stručnjaci iz Bosne i Hercegovine, Turske i zemalja regije, a prisutni će imati priliku čuti vodeće autoritete iz područja neurologije, neuropsihijatrije, fizijatrije, te srodnih medicinskih disciplina.

Organizatori se nadaju da će ovaj forum postati tradicionalno okupljanje stručnjaka i specijalizanata iz ovih oblasti, te prilika za razmjenu iskustava i usvajanje novih znanja na dobrobit pacijenata.

-Predavanja su podijeljena u pet tematskih cjelina: Kultura empatije kao temelj dobre kliničke prakse, Susret sa ekspertima, Glavobolje, Neuroimunološki poremećaji, te Ekstrapiramidni i neurodegenerativni poremećaji. Predavači dolaze iz Turske (Tekirdag), Slovenije (Ljubljana), Hrvatske (Zagreb, Osijek), Srbije (Beograd) i Bosne i Hercegovine (Tuzla, Sarajevo, Mostar) - kaže dr. Osman Sinanović, akademik i predsjednik organizacionog odbora foruma.

Naglašavajući važnost ovog skupa, dr. Sinanović je dodao da Internacionalna akademija za nauku i umjetnost u BiH kojom rukovodi  ima veliki broj različitih aktivnosti.

-Želimo da potaknemo, poručimo, poučimo, zalažemo se za njegovanje izvrsnosti, a to sve jeste ovaj skup - navodi dr. Sinanović.

Ovaj simpozij pruža jedinstvenu priliku za umrežavanje i profesionalni razvoj stručnjaka iz različitih medicinskih oblasti, s ciljem unapređenja kliničke prakse i brige za pacijente, piše Fena.