Potražite u apotekama

NEOFEN COMBO: Ujedinjena moć ibuprofena i paracetamola za olakšanje bolova

Autor: ČuvajZdravlje.ba
NEOFEN COMBO: Ujedinjena moć ibuprofena i paracetamola za olakšanje bolova
NEOFEN COMBO

U prepunom ritmu svakodnevnog života, pronalaženje rapidnog i efikasnog saveznika protiv različitih bolova postaje ključno za očuvanje zdravlja i ugodan život. 

Bilo da vam problem stvara glavobolja, zubobolja, grlobolja, bol u sinusima, upala mišića, povišena temperatura ili bol u leđima, ibuprofen je davno postao neizostavan saveznik u otklanjanju boli. Ovaj lijek spada u grupu nesteroidnih antiupalnih lijekova, a upravo njegova svojstva, brz učinak i dostupnost, razlozi su zašto je za mnoge postao spas kod ublažavanja različitih vrsta bolova.

Iako se prvenstveno uzimao na recept, ibuprofen je danas u slobodnoj prodaji na policama apoteka. Njegova upotreba je široko rasprostranjena i jedan je od najsigurnijih, najučinkovitijih i najčešće korištenih lijekova ove vrste. Može se kupiti pod različitim trgovačkim imenima, a jedno od najzastupljenijih u BiH je Neofen.

Neofen je jedan od najkorištenijih lijekova sa ibuprofenom na bh. tržištu, a osim što postoji već niz godina, u svojoj paleti lijekova nudi više oblika i veličina, zavisno od različitih bolnih stanja, ali i različitih dobnih grupa. Mogu ga koristiti svi, od dojenčadi do odraslih osoba, a najbolje od svega je to što njegova analgetska komponenta djeluje i do osam sati. 

Posebno se ističu dva oblika Neofena - combo i rapid, sa jačim i bržim djelovanjem.

NEOFEN COMBO je stigao na tržište kao još snažnije, efikasnije rješenje, nastalo kombinovanjem ibuprofena i paracetamola. 

NEOFEN Combo nudi olakšanje od različitih vrsta bolova

Neofen Combo spaja prednosti oba aktivna sastojka kako bi se osiguralo ciljano i brzo olakšanje. 

Sa 200mg ibuprofena i 500 mg paracetamola u svakoj tableti, ova jedinstvena kombinacija pruža snažan udarac bolovima.

Farmakološki učinci ibuprofena i paracetamola se međusobno nadopunjuju, stvarajući sinergiju koja rezultira jačim analgetskim i antipiretskim djelovanjem nego kad se koriste pojedinačno. Randomizirana, dvostruko slijepa ispitivanja su jasno pokazala prednosti ove kombinacije pri akutnoj boli:

• BOLJI analgetski učinak kombinacije u odnosu na paracetamol

• TRAJANJE analgezije značajno duže za kombinaciju paracetamol

• BRŽE “potvrđeno analgetsko djelovanja” u odnosu na ibuprofen

Preporučuje se uzimanje Neofen Combo lijeka tokom obroka kako biste minimizirali rizik od nuspojava. 

Pakovanje od 10 filmom obloženih tableta pruža praktično i brzo rješenje za vaše bolove, ali ne preporučuje se uzimanje više od šest tableta (3000 mg paracetamola, 1200 mg ibuprofena) unutar 24 sata.

Uzmite kontrolu nad bolovima i nastavite sa svojim aktivnostima uz Neofen Combo - vaš novi saveznik protiv bolova!

Prije upotrebe, pažljivo pročitajte uputstvo o lijeku i posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom za sve informacije o indikacijama, mjerama opreza i mogućim nuspojavama.