Zašto su četrdesete muškarcima najbolje godine života

Kada napune 40 godina, većina muškaraca riješila je najveće životne probleme poput vjenčanja, djece, karijere i stambenog pitanja. Kolumnist Dan Scotti zato smatra da su to najbolje godine u životima muškaraca.

Kolumnist Elite Dailyja Dan Scotti ne razumije zašto muškarci u četrdesetima proživljavaju tzv. ‘krizu srednjih godina’ kada bi zapravo trebali uživati u tim, kako kaže, najboljim godinama svog života.

Ovo su njegovi razlozi zašto bi se muškarci trebali veseliti ulasku u četrdesete.

Posao

Kada napunite 40 godina, već ste dali svoj maksimum po pitanju karijere pa više ne morate nikoga impresionirati. Kada ste mlađi, stalno se morate dokazivati, no s 40 ste već pokazali tko ste i što ste i u miru se možete pripremati za mirovinu, savjetuje Scotti.

Svakodnevni život

Kada ste u četrdesetima, zaslužili ste sjediti kod kuće u donjem rublju. Više nema pritiska da nešto ‘morate učiniti’ ili da se negdje ‘morate pojaviti’. Ako vam se ne ide na nekčiji rođendan – nemojte ići. Odmorite se, zaslužili ste.

Zabava

Sada kada imate manje posla i manje ste pod stresom, nađite si novi hobi i neka vam on bude zanimacija. Uživajte u ležernim zabavama uz roštilj i družite se s prijateljima uz nogometne utakmice ili pecanje.

Stil

Kada napunite 40, već imate izgrađen stil, a osim toga – više nikoga nije briga kako izgledate, piše Scotti. Prerasli ste fazu odijevanja kako biste impresionirali druge – odjenite se u ono u čemu vam je najudobnije.