Ako ste na granici dijabetesa, ovo je najbolja hrana koju možete pojesti
Poznato je kako hrana koju unosimo u svoj organizam ima velik utjecaj na naše cjelokupno zdravlje. Između ostaloga, namirnice koje jedemo doslovno mogu poboljšati, ali jednako tako i ugroziti naše zdravlje, zbog čega je bitno voditi računa o tome što konzumiramo i koliko često. Kako prenosi Eat This, postoje određene namirnice za koje dijetetičari tvrde da bismo ih trebali konzumirati što češće, a pogotovo ako se nalazimo na granici dijabetesa.
Dijabetes je ozbiljno stanje koje uzrokuje previsoku razinu šećera u krvi i mijenja nam život iz temelja. Kako bismo spriječili posljedice ovog stanja, dijetetičari tvrde da u svakodnevnu prehranu trebamo uvrstiti sljedeće namirnice. To su:
- kvinoja
- mahunarke
- orašasti plodovi
- batat
- zobena kaša
- zeleno lisnato povrće
- tuna
- češnjak
- mrkva
- crveni luk.
Također postoje i namirnice koje bi ljudi s povećanim rizikom od dijabetesa trebali što više izbjegavati, a to su sol, mliječni proizvodi koji sadrže visok udio masti, bijeli hljeb, tjestenina, pržena hrana, suhomesnati proizvodi, zaslađeni sokovi, energetska pića, konzervisano povrće, peciva, slatkiši i alkohol, prenosi Index.hr.
(Čuvajzdravlje.ba)