
Istraživanje provedeno u Australiji sugerira kako je češća konzumacija čokolade povezana s poboljšanjem funkcije mozga, prenose mediji.
Osobe koje češće konzumiraju čokoladu postižu bolje rezultate na testovima vizualnog i prostornog pamćenja, sposobnosti organizacije te apstraktnog razmišljanja, pokazalo je istraživanje znanstvenika s University of South Australia koji su se koristili podacima prikupljenima od 968 ispitanika.
Po riječima istraživača, ovakve nalaze je moguće pripisati pozitivnom djelovanju antioksidansa flavonoida prisutnih u čokoladi.
Stručni časopis Appetite piše kako su flavonoidi već povezani s pozitivnim utjecajem na zdravlje srca.
(FENA)
Provjera kvalitete vode
Voda iz česme bez štetnih tvari? Testirajte sodom bikarbonom
Ishrana i trudnoća
Tri vrste voća koje trudnice trebaju konzumirati s oprezom
savjeti za roditelje
Kako zaštititi djecu od digitalne ovisnosti?
Prirodna terapija