Zdravlje

Hit jesenje kuhinje: Isprobajte recept za pohovane jabuke

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Hit jesenje kuhinje: Isprobajte recept za pohovane jabuke

Ne smijete propustiti priliku da ne iskoristite jabuke na sve moguće načine u vašoj ishrani.

Zato, ako ne znate šta da pripremite za doručak, a željni ste slatke varijante, onda je recept za pohovane jabuke ono što vam treba. Podsjećaju na krofne, ali su ipak nešto posebno.

Sastojci:

  • 3 jabuke
  • 2 jaja
  • 6 kašika brašna
  • kašičica šećera
  • 1/2 kafene šoljice mlijeka (može i kisela voda)

Priprema:

  1. Ogulite i operite jabuke, zatim ih nasjecite na kolutove i ostavite ih sa strane.
  2. Umutite jaja, pa dodajte mlijeko, brašno i šećer . Sve dobro izmiješajte, tako da tijesto bude gušće. Ostavite ga sa strane na 10-20 minuta, da odstoji.
  3. Viljuškom umačite jabuke u tijesto i pržite na zagrijanom ulju, na srednjoj vatri.
  4. Kada dobiju zlatnu boju, izvadite ih i ostavite ih na parčetu ubrusa, kako bi upio višak ulja.
  5. Preko njih pospite šećer u prahu i cimet, prenosi Telegraf.

(Cuvajzdravlje.ba)