
Novo istraživanje sprovedeno u Birmingemu pokazalo je da ljudi koji dok jedu zapravo slušaju zvuk žvakanja hrane i gutanja, unose mnogo manje hrane.
Istraživači su sproveli tri eksperimenta kako bi pokazali moć onoga što su nazvali “hrskavi efekat”. U prvom eksperimentu su na primjer ispitanici slušali glasne zvukove preko slušalica i samim tim su jeli više pereca od onih ispitanika kojima su puštani tihi zvuci.
Zvuk je veoma važan dio ishrane, ali njegova precizna uloga u tome još nije mnogo istražena.
Rezultati ovog istraživanja samo su se nadovezali na one iz 2007. godine koji su otkrili da ljudi koji su rastrojeni jedu mnogo više od onih koji nemaju previše briga.
Provjera kvalitete vode
Voda iz česme bez štetnih tvari? Testirajte sodom bikarbonom
Ishrana i trudnoća
Tri vrste voća koje trudnice trebaju konzumirati s oprezom
savjeti za roditelje
Kako zaštititi djecu od digitalne ovisnosti?
Prirodna terapija