Zdravlje

Kako zaštititi kožu od štetnog sunčevog zračenja?

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Kako zaštititi kožu od štetnog sunčevog zračenja?

Alfa-lipoinska kiselina štiti kožu iznutra

Izlaganje suncu u pravoj mjeri može pozitivno uticati na raspoloženje, osigurati  dovoljne količine vitamina D, poboljšati cirkulaciju i povećati metabolizam i produktivnost. Međutim, prekomjerno izlaganje sunčevim zrakama (UVA i UVB zrakama) bez odgovarajuće zaštite može imati i kratkoročne i dugoročne posljedice, dovesti do prijevremenog starenja kože, pada imuniteta pa čak i raka kože. Važno je naglasiti da se ti negativni učinci ne odnose samo na ljetni period.

Postoji li onda način da uživamo u suncu, iskoristimo njegove blagodati a izbjegnemo štetne posljedice? Odgovor je da, uz pravilnu zaštitu.

Kako obezbijediti koži potpunu zaštitu od štetnog UV zračenja?

Pored krema sa zaštitnim faktorom dodatnu zaštitu od štetnog djelovanja UV zraka mogu pružiti i dodaci prehrani koji sadrže alfa-lipoinsku kiselinu.

Alfa-lipoinska kiselina štiti kožu od slobodnih radikala nastalih pod djelovanjem UV zraka, smanjuje rizik od nastanka pigmentiranih područja te štiti od velikog broja štetnih spojeva koji dolaze u kontakt s kožom. Uz kremu sa zaštitnim faktorom, tokom sunčanog perioda godine, a još bolje tokom cijele godine, svojoj prehrani dodajte Altioks®, dodatak prehrani koji sadrži alfa-lipoinsku kiselinu, i pružite svojoj koži potpunu zaštitu od štetnih UV zraka.

Altioks®  sadrži 200 mg alfa-lipoinske kiseline i idealan je antioksidans i dodatak prehrani. Altioks®usporava starenje, smanjuje štetno djelovanje sunčevih zraka na kožu i slobodnih radikala iz okoline. Pored navedenog pomaže uklanjanju teških metala iz organizma, kao što su živa i olovo, pokazuje protuupalno djelovanje, te pomaže u obnavljanju drugih antioksidanasa kao što su vitamini C i E, te glutation. Altioks® se preporučuje svim osobama starijim od 40 godina,  te osobama sa štetnim životnim navikama: pušači, osobe koje konzumiraju brzu hranu, alkohol, osobe izložene zračenju i sl. Takođe,  Altioks® se preporučuje svim odraslim osobama, muškarcima i ženama koji žele dodatno zaštititi organizam od štetnog djelovanja slobodnih radikala, zadržati mladolik izgled i usporiti proces starenja.

(Cuvajzdravlje.ba)