Ukoliko nemate dovoljno novca ili ne želite da to za vas rade profesionalci, mi vam donosimo pet jednostavnih načina da zube izbjelite kod kuće, uz pomoć prirodnih sastojaka.
Soda bikrabona - Ova metoda izbjeljivanja poznata je od davnina. Pomješajte jednu kašiku sode bikarbone, malo soli i nekoliko kapi jabučnog sirćeta. Mješavinom nježno izmasirajte zube, a potom ih operite pastom. Postupak nemojte ponavljati češće od jednom sedmično.
Jagode - Čitavom, polovinom jagode ili zgnječenom jagodom istraljajte zube. Zahvaljujući enzimima koje sadrže, jagode izbjeljuju zube i uklanjaju naslage. Budući da sadrže šećer, nakon izbjeljivanja sa jagodama zube obavezno operite pastom.
Banana - Kora banana može izbijeliti zube. Unutrašnju stranu kore prislonite na zube i nježno ih istrljajte. Banana sadrži minerale poput magnezija, kalija i mangana koji se apsorbuju u zube i čine ih bjeljim. Ovaj postupak možete ponavljati do dva puta dnevno po dva minuta.
Kurkuma - Kurkuma može da pomogne da se oslobodite žutih površina sa zuba. Na mokru četkicu za zube stavite 1/8 kašike kurkume u prahu i operite zube kao i obično. Neka kurkuma ostane na zubima 3-5 minuta, isperite i onda redovno operite zube pastom za zube.
Kokosovo ulje - Operite zube mješavinom od ¼ kašike kurkume u prahu i 1/8 kašike kokosovog ulja. Potrudite se da ova mješavina ostane na zubima pet minuta prije ispiranja. Kada završite, operite zube kao što to obično radite.
(NN)