
Istraživanje španjolskih znanstvenika ukazuje na prednosti prženja povrća na ekstra djevičanskom maslinovom ulju, prenose mediji.
Podaci znanstvenika sa sveučilišta u Granadi pokazuju kako je nakon prženja na ekstra djevičanskom maslinovom ulju u povrću zabilježena veća prisutnost antioksidansa nego nakon kuhanja u vodi.
U ranijim studijama je veći unos antioksidansa povezivan s manjim rizikom za bolesti poput dijabetesa ili raka, piše stručni časopis Food Chemistry.
Novi nalazi se temelje na analizi prisutnosti antioksidansa u nizu vrsta povrća karakterističnih za mediteransku prehranu.
Znanstvenici vjeruju kako prženjem na ekstra djevičanskom maslinovom ulju dio antioksidansa iz ulja završi u tako pripremljenom povrću.
ne ignorišite ove simptome
Najčešći virus u vrtićima: Kako prepoznati adenovirus kod mališana?
mentalno zdravlje
Tridesete: Period kada se sve mijenja – budite spremni!
Fitness trikovi