 
                        Istraživanje španjolskih znanstvenika ukazuje na prednosti prženja povrća na ekstra djevičanskom maslinovom ulju, prenose mediji.
Podaci znanstvenika sa sveučilišta u Granadi pokazuju kako je nakon prženja na ekstra djevičanskom maslinovom ulju u povrću zabilježena veća prisutnost antioksidansa nego nakon kuhanja u vodi.
U ranijim studijama je veći unos antioksidansa povezivan s manjim rizikom za bolesti poput dijabetesa ili raka, piše stručni časopis Food Chemistry.
Novi nalazi se temelje na analizi prisutnosti antioksidansa u nizu vrsta povrća karakterističnih za mediteransku prehranu.
Znanstvenici vjeruju kako prženjem na ekstra djevičanskom maslinovom ulju dio antioksidansa iz ulja završi u tako pripremljenom povrću.
                        naučnici otkrivaju
                        
                Zašto su bolničke procedure zastarjele i štete djeci?
                        potvrđeni slučajevi gripe
                        
                U Federaciji Bosne i Hercegovine počela je imunizacija protiv gripe
                        Tajni prirodni saveznik
                        
                Kako skromna biljka može postati vaš najbolji saveznik za zdravlje
                        Naučno potvrđena metoda
                        
                 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        