
Istraživanje španjolskih znanstvenika ukazuje na prednosti prženja povrća na ekstra djevičanskom maslinovom ulju, prenose mediji.
Podaci znanstvenika sa sveučilišta u Granadi pokazuju kako je nakon prženja na ekstra djevičanskom maslinovom ulju u povrću zabilježena veća prisutnost antioksidansa nego nakon kuhanja u vodi.
U ranijim studijama je veći unos antioksidansa povezivan s manjim rizikom za bolesti poput dijabetesa ili raka, piše stručni časopis Food Chemistry.
Novi nalazi se temelje na analizi prisutnosti antioksidansa u nizu vrsta povrća karakterističnih za mediteransku prehranu.
Znanstvenici vjeruju kako prženjem na ekstra djevičanskom maslinovom ulju dio antioksidansa iz ulja završi u tako pripremljenom povrću.
Provjera kvalitete vode
Voda iz česme bez štetnih tvari? Testirajte sodom bikarbonom
Ishrana i trudnoća
Tri vrste voća koje trudnice trebaju konzumirati s oprezom
savjeti za roditelje
Kako zaštititi djecu od digitalne ovisnosti?
Prirodna terapija