Zdravlje

Rakonjac: U modernom vremenu alternativnoj medicini pristupa se na mnogo bolji način

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Rakonjac: U modernom vremenu alternativnoj medicini pristupa se na mnogo bolji način

Poboljšati zdravlje i preventivnim djelovanjem, zajedno s klasičnom medicinom, doći do rezultata i boljeg stanja organizma suština je alternativne medicine.

Direktorica Udruženja informoterapeuta i fitoterapeuta u BiH i Centra tradicionalne i alternativne medicine u Sarajevu Branislava Rakonjac u razgovoru za FENU kaže da prednost takvog načina liječenja ima veliki značaj zbog holističkog pristupa, prevencije nastanka bolesti, kao i za uspostavljanje dijagnoze.

- U postizanju najboljih rezultata dijagnostičar se trudi da otkrije svaki, pa i najmanji detalj. Danas u novo moderno doba življenja dolaze i nove bolesti. Hranom, genetski modifikovanom, vodom, zrakom, pa i tempom života jer stres je često okidač za mnoge bolesti. Tako da novi način i pristup alternativnom, tradicionalnom, kvantnom metodom liječenja uveliko olakšava dijagnosticiranje i liječenje mnogobrojnih bolesti - naglasila je.

Kako je kazala, Centar tradicionalne i alternativne medicine u Sarajevu je registrovan na državnom nivou i nudi usluge kompjuterske dijagnostike i terapije vezane za tradicionalno liječenje. Na savremen način radi na izlječenju bolesnih osoba, uz pomoć aparata Diacor.

Rakonjac smatra da se, u modernom vremenu i alternativnoj medicini, pristupa na mnogo bolji način nego je to bilo ranije.

- Na aparatu Diacor dijagnostičar kod svakog pregleda može prepoznati i vidjeti bolest, dok se nije ni razvila. Pregled je na ćelijskom nivou. Pacijent kaže samo lične podatke, ne i od čega boluje. Pregled je bezbolan, nema zračenja, može se raditi i kod djece, trudnica, osoba sa pejsmejkerom, kancerom, moždanim udarom, epilepsijom i drugim bolestima - naglasila je.

Dodaje da su sve metode liječenja bezbjedne i funkcionalne.

Prema njenim riječima, kod takvog holističkog pristupa u roku 60 minuta vidljivi su svi organi na ćelijskom nivou. Tu novu metode alternativne medicine odnosno kompjuterske dijagnostike smatraju, kaže, medicinom budućnosti.

Rakonjac ističe da su u svakom poslu najbitnije znanje i povjerenje, a u Centar dolaze pacijenti s različitim dijagnozama i sa puno povjerenja. Osim pregleda, ostaju i na terapijama koje se sastoje od čišćenja organizma od toksičnih stvari i izlječenja.

Kako je naglasila, uspješnost liječenja prikazana je na konkretnim slučajevima koji su objavljeni u časopisima i tri knjige, sa imenima i prezimenima, kao i dijagnozama pacijenata.

- U Sarajevu je Centar tradicionalne i alternativne medicine organizovao šest kongresa, sprema se i sedmi kongres sa ljekarima iz svih oblasti zdravstva. Kao direktorica i osnivačica ponosna sam zbog rezultata. Ponosna sam i na kolege koji su vrsni ljekari, a bave se i alternativnom metodom liječenja u korist oboljelih ljudi - naglasila je Rakonjac.

Ona smatra da je u radu sa pacijentima važno zadržati kvalitetu te naglašava da se najbolji rezultati postižu u slučaju kad tradicionalna alternativna medicina radi zajedno s klasičnom medicinom.

Informoterapeutkinja, fitoterapeutkinja i fizioterapeut-maser Branislava Rakonjac od djetinjstva je zaljubljenik u ljekovito bilje. Cijeli život je njegovala ljubav prema ljekovitom bilju pa je tu ljubav prenijela i na svoju porodicu. Dobitnica je mnogih nagrada za svoj rad i svoje proizvode.

(Cuvajzdravlje.ba / FENA)