Slatke i sočne jagode ne samo da izgledaju dobro i ukusno, nego su takođe veoma zdrave, te je poželjno da ih jedete dok traje sezona.
Ukoliko ste ljubitelj domaćih sokova i jagoda, onda će vas obradovati ovaj recept.
Sastojci:
2 kg jagoda
2 l vode
1 kg šećera
1 limun
2 kesice limuntusa
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i šećer, pa stavite na srednju vatru.
Jagode perite i očistite od peteljk, pa ih izmiksajte štapnim blenderom.
U prokuhalu vodu dodajte jagode i kuhajte 30 minuta.
Sve vrijeme skidajte pjenu s površine.
Pred kraj kuhanja dodajte limunov sok i limuntusa.
Sok sipajte u sterilisane boce i čuvajte ih na hladnom i suhom mjestu.
(Cuvajzdravlje.ba)
Ko je najviše izložen riziku?
Hladnoća povećava rizik od srčanih i moždanih udara
Zdravstvene koristi
Da li je zeleni čaj zdraviji od crnog čaja: Evo šta kažu istraživanja
uvrstite ga u doručak
Povrće koje vas duže drži sitima, a pomaže pri mršanju
pruža uvid u njihove misli