Zdravlje

Sindrom profesionalnog sagorijevanja - "Burnout syndrom"

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Sindrom profesionalnog sagorijevanja - "Burnout syndrom"

Zdravom ishranom umanjite posljedice stresa na zdravlje

U današnje vrijeme sve više smo izloženi stresu i konstantnim pritiscima koji dolazi iz različitih sfera našeg života. Sindrom profesionalnog sagorijevanja podrazumjeva osjećaj iscrpljenosti, gubitak energije, gubitak idealizma i motivacije, bespomoćnost, frustraciju, udaljavanje od posla te sumnju u vlastite profesionalne sposobnosti. Često se sa sindromom sagorijevanja povezuju i različite psihičke i fizičke promjene: nesanica, bolesti ovisnosti, glavobolje, promjene ponašanja, depresija, anksioznost, bolesti srca i krvnih žila, bolesti probavnog sistema itd. Da li Vi osjećate neke od navedenih simptoma?

Kombinacija ginsenga i matične mliječi djeluju zajednički poboljšavajući sposobnost prilagođavanja organizma na stres i poboljšavajući psihofizičku izdržljivost i odgovor na stres.

ROYAL ReVITA® Jelly je kombinacija matične mliječi i ginsenga, korijena biljke sa višestrukim pozitivnim djelovanjima na organizam. Obje aktivne komponente djeluju biostimulirajuće, zajednički, podržavaju jedna drugu na prirodan način, vraćajući organizmu snagu i vitalnost neophodnu za lakše nošenje sa svakodnevnim životnim zadacima i obavezama. ROYAL ReVITA® Jelly  je namijenjen za primjenu u situacijama fizičke i mentalne iscrpljenosti, povišenog stresa na poslu, opće slabosti, smanjenog krvnog pritiska i tokom perioda ispita. Prijatnog je okusa ananasa.

Preporučuje se upotreba na dnevnoj osnovi, jedanput dnevno, prije doručka, uzeti sadržaj direktno iz bočice ili prethodno rastvoren u vodi ili soku.

Za više informacija posjetite web stranicu: http://royal-jelly.ba/

Piše: dr Amela Hamzić

(Čuvajzdravlje)