Zdravlje

Tri nevjerovatne primjene taloga od kafe

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Tri nevjerovatne primjene taloga od kafe

Bez sumnje, talog od kafe je jedna od stvari koje najviše bacamo.

Ne znaju svi da postoji mnogo različitih primjena u različitim oblastima - od baštovanstva i održavanja kuće do njege tijela.

Otkrijte neke od njih i učinite svoj životni stil još zelenijim!

Održavanje zelenih biljaka

Talog od kafe je odlična alternativa hemijskim đubrivima. Pomešajte ga sa vodom i stavite u cvijetne gredice da bi cveće i biljke uzgajale 100 % prirodno. U svom čistom obliku, ne pomešan sa vodom, zaštitiće biljke od mrava i drugih štetočina.

Primjena u kuhinji

Talog kafe možete koristiti za čišćenje lonaca i tiganja, posebno za uklanjanje masnih kora sa roštilja. Ako vaš namještaj ima male ogrebotine, možete nanijeti talog kafe na njih vlažnim K-vrhom da biste prikrili štetu.

Takođe možete pokriti dno kante za smeće slojem taloga od kafe da biste se borili protiv loših mirisa. Kafa je takođe dobar dezodorans za ruke, koristite je da biste se oslobodili mirisa luka i bijelog luka nakon kuvanja. Samo ga pomiješajte sa Marsejskim sapunom u prahu.

Njega lica i tijela

Koristite talog od kafe kao piling za lice i tijelo. Pomiješajte ga sa maslinovim uljem ili drugim biljnim uljem da bi vaša koža bila meka i nahranjena.

Ista mješavina kao i za piling, uz dodatak kašike zelene gline osušene na suncu, odlična je za masiranje i smanjenje kesa ispod očiju.

(Cuvajzdravlje.ba)