Zdravlje

Za bezbrižan povratak u školu

Autor: ČuvajZdravlje.ba

Kako na prirodan način pomoći dječijem imunitetu?

Svaka mama zna da je za zdravlje njenog  djeteta od velike važnosti pravilna funkcija njegovog imuniteta (odbrambenog sistema). Osnovna funkcija imuniteta je da štiti organizam od bakterija i virusa s kojim je u stalnom kontaktu, a česte i ponavljanje infekcije, posebno disajnih puteva, mogu biti prvi znak oslabljenog imuniteta. Infekcije disajnih puteva često se javljaju u periodu jeseni i zime. Razlog tome može biti hladan zrak koji oštećuje sluzicu disajnih organa, jednolična prehrana i blizak kontakt djece u školama i vrtićima koji pogoduje lakom širenju virusa.

Da bi smanjili mogućnost nastanka te čestog ponavljanja infekcija disajnih puteva važno je ojačati dječiji imunitet, a pomoć mogu pružiti dodaci ishrani.

Matična mliječ – prirodni stimulator imuniteta

ROYAL KINDER® Jelly je dodatak ishrani namijenjen djeci starijoj od 3 (tri) godine. Hranjive i protektivne vrijednosti matične mliječi poboljšavaju fizičke i psihičke performanse, jačaju odbrambene snage organizma (imunitet), povećavaju apetit i apsorpciju vitamina i minerala, uz dodatni antimikrobni efekat. ROYAL KINDER®Jelly može se primjenjivati u svako doba godine, a posebno se preporučuje tokom smjene godišnjih doba i u periodu čestih prehlada, kod gubitka apetita i tjelesne težine, fizičkog i psihičkog zamora, stanja anemije, tokom školske godine i pojačanog stresa pred provjere znanja učenika.

Za više informacija posjetite web stranicu: http://royal-jelly.ba/

(Čuvajzdravlje)