Zdravlje

Zdravlje i prehrana

Autor: ČuvajZdravlje.ba

Ove sezone izbjegnimo prehladu i gripu

Matična mliječ jača imunitet, daje snagu i poboljšava izdržljivost

Dolaskom jeseni i hladnijih dana, većina nas počinje misliti na imunitet, te tražiti efikasan način na koji bi ga ojačali. Jak imunitet je preduslov za efikasnu borbu protiv infektivnih oboljenja, a u ovom periodu godine to su najčešće prehlada i gripa. Kako bi ojačali svoj imunitet, kao jednostavnu i efikasnu mjeru preporučuje se ishranu obogatiti nekim od visokokvalitetnih dodataka prehrani.

Među dodacima prehrani posebno mjesto u odbrani narušenog imuniteta zauzimaju proizvodi na bazi matične mliječi. Pored jačanja imuniteta matična mliječ posjeduje i druga djelovanja.

ROYAL SUPERIOR ®Jelly – najveća koncentracija matične mliječi na tržištu

ROYAL SUPERIOR® Jelly je dodatak prehrani namijenjen za primjenu u odraslih. Jedna bočica od 10 ml sadrži 2000 mg matične mliječi s okusom jagode. Naročito je efikasan zbog svojih nutritivnih, metaboličkih i energizirajućih benefita, koji potpomažu bolje funkcionisanje organizma.

ROYAL SUPERIOR® Jelly poboljšava fizičke i psihičke performanse, podiže imunitet, povećava apetit, poboljšava apsorpciju vitamina i minerala, a ima i antimikrobni efekat. Preporučuje se u bilo koje doba godine, naročito kod osoba izloženih velikim fizičkim naporima, osobama sa oslabljenim imunitetom i osobama sa smanjenim libidom. Preporučuje se upotreba na dnevnoj osnovi, jedanput dnevno, prije doručka, sadržaj uzeti direktno iz bočice ili prethodno rastvoreno u vodi ili soku.

 (Čuvajzdravlje)