Rješenje nutricioniste

Praćenje onoga što jedete najbolji je način da spriječite debljanje

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Praćenje onoga što jedete najbolji je način da spriječite debljanje
Foto: Pexels

Povratak izgubljenih kilograma može biti iscrpljujući. 

No, zdravstveni stručnjaci otkrili su što uzrokuje povratno povećanje tjelesne težine i kako možemo održati svoju trenutnu težinu ako smo u prošlosti naporno radili na tome da izgubimo koji kilogram.

Nutricionistica Lisa Richards i dijetetičarka Lori Walker otkrile su otkrile su trik koji može spriječiti povratak izgubljenih kilograma.

Vođenje dnevnika prehrane i tjelovježbe može spriječiti debljanje

Praćenje onoga što jedemo svaki dan, kao i kada vježbamo, može učiniti gubitak težine (ili njezino održavanje) manje stresnim, tvrdi Walker. "Praćenje onoga što jedete najbolji je način da spriječite debljanje", rekla je za SheFinds.

Ona predlaže vođenje dnevnika hrane i uključivanje svega što jedemo i pijemo. "To će vam pomoći da vidite gdje se prejedate i donosite bolje odluke u budućnosti", istaknula je. Dodaje kako nam to pomaže da budemo odgovorni za svoje prehrambene navike.

Ako vidimo gdje griješimo, lakše ćemo unijeti promjene u svoju prehranu. "Ovaj savjet također vam pomaže pokazati koliko ste napredovali, što može biti motivirajuće", napominje dijetetičarka, piše Index.

Dnevnik može biti bilješka, slika ili bilo što drugo

Richards se slaže: "Kada osjetite iskušenje da se vratite starim navikama, ovaj podsjetnik može biti od pomoći." Kaže da to ne mora biti klasičan dnevnik. "Dnevnik može biti bilješka, slika ili bilo što drugo što vas podsjeća na to zašto ste svoje zdravlje počeli stavljati na prvo mjesto kroz svoju prehranu", pojasnila je nutricionistica.

Također savjetuje da je najbolje izbjegavati različite dijete koje rezultiraju brzim gubitkom težine.

"Povratno dobivanje na težini velika je prepreka za one koji u početku žele smršaviti. Dijeta usmjerena na cjelovite namirnice može pomoći u jačanju metabolizma i ubrzanju održivog mršavljenja", zaključila je Richards.

Uvrstite je u jelovnik

Ova hranjiva materija je najvažnija za zdrav mozak

Važna je brza reakcija

Ovo mogu biti simptomi zatajenja jetre

Možda je u pitanju apneja

Zastoj disanja noću kod djece: Kada se treba zabrinuti?