Slobodni radikali ubrzavaju starenje kože

Alfa lipoinska kiselina je važan anti – anging faktor

Starenje kože je prirodan proces koji je najčešće praćen i starenjem unutrašnih organa. Starenje kože ovisi mnogih faktora koje možemo podijeliti na unutrašnje i vanjske. Na unutrašnje faktore kao što su rasna pripadnost i nasljedna sklonost ne možemo uticati ali na vanjske faktore itekako možemo. Vanjski  faktori koji utječu na brzinu starenja kože ovise o jednom jedinom procesu, a to je djelovanje slobodnih radikala i oksidativni stres.

Antioksidansi neutrališu štetno djelovanje slobodnih radikala

Suvremeni način života, izduvni gasovi, dim cigarete, zračenja, pojačano UV zračenje, pojedini lijekovi, stres, nezdrave namirnice, pa i neke zdrave navike kao što je intenzivna i neuravnotežena fizička aktivnost povećavaju količinu slobodnih radikala i na taj način doprinose starenju kože. Antioksidansi su spojevi koje štite ćelije od štetnog djelovanja slobodnih radikala. Antioksidansi se najvećim dijelom stvaraju u organizmu, a dio ih se unosi putem hrane. Nakon 40. godine života smanjuje se stvaranje antioksidanasa u organizmu, pa ih je potrebno nadoknaditi u vidu dodataka prehrani.

Alfa lipoinska kiselina (ALK) najjači je prirodni antioksidans i važan anti-aging faktor.

Altioks®  sadrži 200 mg alfa lipoinske kiseline i idealan je antioksidans i  dodatak prehrani. Altioks®usporava starenje, smanjuje štetno djelovanje sunčevih zraka i UV zraka iz vještačkih izvora (solariji) na kožu i slobodnih radikala iz okoline. Pored pomaže uklanjanju teških metala iz organizma, kao što su živa i olovo, pokazuje protuupalno djelovanje, te pomaže u obnavljanju drugih antioksidanasa kao što su vitamini C i E, te glutation.

Altioks® se preporučuje svim osobama starijim od 40 godina,  te osobama sa štetnim životnim navikama: pušači, osobe koje konzumiraju brzu hranu, alkohol, osobe izložene zračenju i sl. Takođe Altioks® se porporučuje svim odraslim osobama, muškarcima i ženama koji žele dodato zaštiti organizam od šetetnog djelovanja slobodnih radikala, zadržati mladolik izgled i usporiti proces starenja.