Obavijest građanima

Počinje jesenja deratizacija u KS: Ovo su detalji

Autor: ČuvajZdravlje.ba
FOTO: Ilustracija
Redovno jesenje izvođenje preventivne sistematske deratizacije na području Kantona Sarajevo, obavljat će se od 1.10. do 30.11. 2024. godine.

Obavještavaju se građani, privredna društva, stambeni upravitelji i drugi subjekti da će u utorak 01.10.2024. godine započeti izvođenje jesenje faze obavezne preventivne sistematske deratizacije na području Kantona Sarajevo, koja će se obavljati do 30.11.2024. godine u skladu sa programom Zavoda za javno zdravstvo o izvođenju obavezne sistematske deratizacije, te Odluke Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Preventivna sistematska deratizacija ima veliki epidemiološko-higijenski značaj i nezamjenjiva je akcija u borbi protiv raznih zaraznih boljesti ljudi i životinja.

Ona se provodi sa ciljem, da se broj glodara, na određenom području svede na biološki tolerantan nivo, a podrazumjeva sve mjere koje reduciraju razmnožavanje štetnih glodara,koji su česti prenosnici raznih zaraznih bolesti.

Deratizaciju sa garantirano sigurnosnim i bezbjedonosnim preparatima za okoliš, ljude i domaće životinje vršit će Sanitacija d.o.o. Sarajevo u konzorciju sa firmama Sanacija 3D d.o.o. i Eko Plus d.o.o.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba