Kako spriječiti tamnjenje banana: Dva jednostavna trika koja djeluju
Prvi trik je korištenje voćnog soka. Ako banane nisu prekrivene šlagom ili nekim drugim premazom, dovoljno je da ih premažete voćnim sokom. Kiselina koja se nalazi u soku pomaže u sprečavanju oslobađanja enzima koji uzrokuju tamnjenje. Najčešće se preporučuje sok od limuna, naranče ili ananasa. Možete koristiti i limunadu ili jednostavno iscijediti limun direktno na narezane banane, što će smanjiti mogućnost njihovog tamnjenja, Superžena.
Međutim, postoji jedan mali nedostatak ovog trika – banane i kolač mogu dobiti blagi, kiselkasti okus zbog kiseline u soku. Za one koji žele da izbjegnu ovaj problem, postoji alternativa u obliku soka od jabuke. Sok od jabuke ima sladak, ali i blago kiselkast okus, te je također dobar izbor za sprečavanje tamnjenja banana.
Osim voćnih sokova, med je također odlična opcija. Za korištenje ovog trika, dovoljno je da otopite jednu žlicu meda u 100 ml vode. Nakon što se med otopi, potopite narezane banane u smjesu na 30 sekundi.