Jeste li se pitali kako neki ljudi ne vode računa o prehrani, možda čak nisu ni previše fizički aktivni, ali uvijek u u formi. Koja je tajna i da li je moguće jesti sve što želimo, a da pritom zadržimo vitku liniju? Zaista je moguće uz tehniku redoslijeda konzumiranja hrane koja reguliše nivo glukoze
Biokemičarka i guruica za zdravlje Jessie Inchauspe otkrila je da možete uživati u svojoj omiljenoj hrani.
U popularnoj podcast emisiji "Diary of a CEO", koju vodi poduzetnik Steven Bartlett, podijelila je jednostavan trik za izbjegavanje skokova šećera u krvi. Konzumacija hrane koja dovodi do brzog porasta glukoze može pokrenuti inzulinsku reakciju, uzrokujući da tijelo sakrije šećer u jetri i pretvori sav višak u mast.
"Dakle, možete jesti isti obrok, ali s puno manje skokova i posljedica. Pravilan redoslijed je prvo povrće, zatim proteini i masti, a na kraju škrob i šećer", rekla je stručnjakinja.