Ukusna i zdrava jesenja salata s cveklom – recept koji morate probati!
Pravilnom kombinacijom sastojaka možemo pripremiti hranjive i ukusne obroke koji pozitivno utiču na zdravlje krvi i jačaju imunitet.
Sastojci:
2 cvekle, oguljene i narezane na kolutove
1 šalica svježe rikole
1 čajna žličica bučinog ulja
1 jušna žlica sjeckanih badema ili oraha
pola šalice dimljenog tofua, narezanog na kockice
1 čajna žličica balzamičnog octa
sol i papar po ukusu
Priprema:
Sve sastojke pažljivo pomiješajte u većoj posudi. Začinite solju, paprom, bučinim uljem i balzamičnim octom. Ova salata može se poslužiti kao ukusan i zdrav prilog uz glavno jelo, ali i kao lagani obrok samostalno, naročito u hladnijim danima kada je organizmu potrebna dodatna snaga i energija.
Ova kombinacija cikle i rikole bogata je vitaminima, mineralima i antioksidansima, dok bučino ulje i orašasti plodovi doprinose unosu zdravih masti. Dimljeni tofu daje dodatni izvor proteina, što ovu salatu čini hranjivom i izbalansiranom.
Uključivanje ovakvih jela u svakodnevnu ishranu doprinosi boljem opštem zdravlju i održavanju vitalnosti.