Trenirajte bilo gdje

Odličan video za zagrijavanje: Prevencija povreda i bolova

Autor: ČuvajZdravlje.ba
FOTO: localemagazine.com
Podižite puls uz odličan video za zagrijavanje s kojim ćete spriječiti povrede, smanjiti bolove i ostvariti bolje rezultate

Podižite puls bez obzira na to gdje se nalazite uz ovo brze i efikasno zagrijavanje. Predstavlja ga Allegra, a ovo petominutno zagrijavanje osigurava da maksimalno iskoristite vrijeme i energiju koju ulažete u svoj trening.

Video za zagrijavanje koji će vam pomoći

Influencerka za zdravlje i fitness, Yovana Mendoza, vodi vas kroz dinamično istezanje koje možete ponijeti sa sobom bilo gdje, pomažući u prevenciji povreda, smanjenju bolova u mišićima i osiguravanju da iz treninga izvučete maksimum. Zagrijavanje je također odlično za dane odmora, istezanje tijela i izgradnju blage topline, prenosi ljepotaizdravlje.ba

“Uvijek sam preskočila zagrijavanje prije treninga, a onda sam se osjećala tako iscrpljeno,” kaže Mendoza. “Onda sam shvatila da je to zato što se nisam zagrijavala.” Da biste izbjegli istu grešku, ona započinje zagrijavanje nježnim kružnim pokretima rukama, aktivirajući ruke, vrat i ramena. Nakon toga prelazite na noge, fokusirajući se na ravnotežu uz kružne pokrete zapešća na jednoj nozi, i povezujući se s disanjem. Podižite donji dio tijela još više uz široke bočne klackalice i vježbe s tjelesnom težinom “dobro jutro” za zagrijavanje bokova, leđa i stražnjeg lanca (mišića koji se protežu duž stražnje strane tijela).

Nakon toga, spuštate se na pod za kružne pokrete koljena, istegnuvši stražnjicu i hamstrings dok držite leđa ravno.

“Ovo je jedno od mojih omiljenih istezanja, jedno od mojih omiljenih zagrijavanja,” priznaje Mendoza tokom kruženja. Zatim prelazite u poziciju mačke i krave, zaokružujući i izdižući leđa kako biste zagrijali kičmu. Završite s pozicijom down dog, omogućavajući krvi da teče do listova i hamstrings, a zatim do dubokog čučnja za poboljšanje mobilnosti u bokovima i člancima. Prije nego što se okrenete, pet minuta je već prošlo i spremni ste za sigurniji trening.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba