Premijer u obilasku

Roditeljska kuća u Tuzli u završnoj fazi izgradnje

Autor: ČuvajZdravlje.ba
Roditeljska kuća u Tuzli u završnoj fazi izgradnje
Foto: Facebook

Premijer TK Irfan Halilagić i ministrica ministarstva zdravstva Dušanka Bećirović, zajedno sa menadžmentom UKC-a Tuzla, posjetili su Roditeljsku kuću koja je u završnoj fazi izgradnje. Posjetili su i Dnevnu bolnicu i Internu kliniku.

Nevladine organizacije, privatne kompanije, državne institucije - svi zajedno za bolje uslove rada i liječenja, poručio je premijer i dodao
da je ponosan na urađeno.

Naglašeno je koliko je Roditeljska kuća opravdan potreban projekt.

Direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ Fikret Kubat kaže da je cilj projekta da se pomogne i olakša djeci oboljeloj od raka, kako bi dobili svoju najvažniju bitku, bitku za život.

Raduje ga današnja posjeta premijera i resorne ministrice Tuzlanskog kantona, koji su zajedno sa menadžmentom UKC Tuzla i doktoricama sa odjeljenja koje vode brigu o malim pacijentima obišli prostorije Roditeljske kuće.

Podsjećamo, kampanja za opremanje i uređenje prostorija Dnevne bolnice na Klinici za onkologiju i radioterapiju Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla uspješno je završena.

Za kratko vrijeme, influenseri i brojni donatori skupili su više od 300.000 KM, a na popisu donatora više je od 1.500 firmi, institucija, organizacija, pojedinaca.