Izliječila rak sokom od mrkve

Kada je spisateljica Ann Cameron odbila klasično liječenje raka zračenjem i hemoterapijom, svi su bili šokirani. No, ispostavilo se da je Amerikanka donijela pravu odluku za sebe.

Ona je na tu ideju došla zahvaljujući iscrpnom istraživanju, a jedan od podataka doveo ju je do priče o Ralphu Coleu koji je rak kože izliječio pijući svakodnevno sok od mrkve, napravljenog od 2,5 kilograma ovog povrća.

Ann Cameron je, inače, autorka brojnih knjiga za djecu, a rak debelog crijeva je operisala u junu 2012. godine kada je bolest ušla u treći stadijum. Nakon što je shvatila da se poslije operacije, ona je odbila hemoterapiju.

Međutim, situacija se pogoršala narednog novembra, kada se rak razvio i ušao u četvrti stadijum i proširio se na pluća.

I pored toga, ova spisateljica nije htijela da odustane od svoje ideje da nađe alternativno rješenje koje će njoj odgovarati. Ona je sa hemoterapijom već imala iskustva, jer joj je muž umro od raka pluća 2005. godine i prosto nije željela to sebi da priredi.

En se tako odlučila na terapiju sokom od mrkve i pred kraj bnovembra je počela da ga pije ravnomjerno ga raspodeljujući tokom dana.

Osam sedmica kasnije, tomografija je pokazala da je rak prestao da se širi, tumori su počeli da se smanjuju, kao i otok na limfnim žlijezdama.

Nakon četiri mjeseca tretmana žlijezde su se vratile u normalno stanje i rak je nastavio da se smanjuje.

Nakon osam mjeseci, nalazi su pokazali da je rak nestao.

Pa, u čemu je štos sa mrkvama?

Stvar je u tome da je sok od mrkve pun masnog alkohola i prirodnog pesticida koji ima antitumorska svojstva, dok karoten utiče preventivno na stvaranje ćelija tumora.

 

 

(Ljepotaizdravlje)